Úspechy našich členov: Hubert J.E. oslavuje úspech na súťaži Víno Tirnavia 2022. So svojimi produktmi získal hneď niekoľko ocenení

Medzinárodná súťažná výstava vín Víno Tirnavia je najväčším vinárskym sviatkom v Trnave. Na tejto súťaži sa zúčastnilo aj seredské vinárstvo Hubert J.E., ktoré si z nej odnieslo hneď niekoľko ocenení.
Medzinárodná súťažná výstava vín Víno Tirnavia je najväčším vinárskym sviatkom v Trnave. Na tejto súťaži sa zúčastnilo aj naše seredské vinárstvo Hubert J.E., ktoré si z nej odnieslo hneď niekoľko ocenení.
Víno Tirnavia už 19 rokov prináša milovníkom vína, laikom aj odborníkom jedinečný zážitok z ochutnávky špičkových medailových vín zo Slovenska a zahraničia, ktoré ocenila prestížna medzinárodná porota.
O súťaži
Zlatá medaila sa udeľuje vínam, ktoré získali viac ako 90 bodov, čo je najprísnejšie hodnotenie na Slovensku. Najvyšším ocenením súťaže je titul šampióna. Vrcholom súťaže býva výber šampiónov vo finálovom kole, kde sa proti sebe „postavia“ najlepšie vína z každej komisie.
Do súťaže Víno Tirnavia prihlasujú vinári svoje najlepšie vína, ktoré potrebujú na správne posúdenie viac času. Dôvodom je dodržiavanie najvyšších štandardov odborného hodnotenia, ako je presná a stála teplota hodnotených vín, ale aj dostatok času na hodnotenie každej vzorky či zavedenie dekantácie červených vín.
Úspechy Hubertu
Hubert J.E. Sereď získal na súťaži Víno Tirnavia so svojimi produktmi hneď niekoľko ocenení. V kategórii šumivých vín sa stal šampiónom sekt Hubert L’Original brut, ktorý získal výnimočných 92 bodov.
Na strieborných pozíciách sa umiestnili sekty Hubert Johann 2018 (87,33 b), Hubert Cabernet Sauvignon blanc de noir NV (87 b), Hubert Club zero dosage NV (87 b), Hubert de Luxe rosé NV (86,33 b), Hubert ICE Club NV (88 b) a Hubert L´original demi sec NV (86,67 b).
Vinárstvo Hubert J.E. Sereď je najväčším producentom šumivých vín na Slovensku. So svojimi kvalitnými produktmi pravidelne žnú úspechy na národných, ale aj medzinárodných súťažiach. Len od začiatku tohto roka sa môžu pochváliť medailovými pozíciami hneď v niekoľkých súťažiach.
Hneď v januári 2022 získali na Majstrovstvách Slovenska za rok 2021 Vinum Vinorum Slovaciae 1. miesto Hubert L´Original brut a 4. miesto Hubert L´Original Cabernet Sauvignon brut.
Na medzinárodnej súťaži Vinalies Internationales, ktorá sa konala vo februári v Paríži, získal sekt Hubert De Luxe blanc doux zlato a Hubert L´Original brut striebro.
Ďalšie ocenenia, prevažne zlaté a strieborné pozície či titul šampióna, pozbierali vynikajúce sekty seredského vinárstva aj na týchto súťažiach:
  • výstava vín v Slovenskom Grobe
  • medzinárodná súťaž Mundus Vini Spring tasting 2022
  • medzinárodná výstava vín VITIS AUREA MODRA 2022
  • Vínne trhy v Pezinku
  • Nominačná výstava vín v Šenkviciach
  • Nominačná výstava do národného salónu vín SR Linčanský džbánek
  • medzinárodná súťaž Danube Wine Challenge
  • výstava AGROVÍNO 2022
  • medzinárodná súťaž Grand Prix Vinex 2022
V tomto roku získala značka Hubert J.E. už siedmy rok po sebe aj ocenenie Superbrands Slovakia. Ide o ocenenia najlepším z najlepších značiek viac ako 20 rokov v 90 krajinách sveta. Tento program je na Slovensku aktívny desiaty rok.