Tlačové správy

Otvorený list poslancom NR SR vo veci hroziacich negatívnych dopadov návrhu novely Zákonníka práce na zdražovanie potravín, konkurencieschopnosť a zamestnanosť

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK), Potravinárska komora Slovenska (PKS), Slovenská aliancia moderného obchodu (SAMO) a  Zväz obchodu SR (ZO SR),  sa týmto spoločne obracajú na poslancov Národnej rady SR, aby odmietli novelu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov.

Prosba Zväzu obchodu SR smerom k zákazníkom - ZAOKRÚHĽOVANIE konečnej ceny nákupu od 01.07.2022

Naďalej platí, že jedno a dvojcentové mince zostávajú zákonným platidlom a nie je potrebné ich osobitne vymieňať, ani sa ich akýmkoľvek nárazovým spôsobom zbavovať.

TLAČOVÁ SPRÁVA Zväzu obchodu SR  k navrhovanému zvyšovaniu spotrebných daní z liehu a tabaku

Bratislava, 17. júna 2022 - Zväz obchodu SR zdôrazňuje, že zvyšovanie spotrebných daní vo všeobecnosti by malo byť predmetom celospoločenskej diskusie so zainteresovanými odborníkmi. Treba si uvedomiť, že ide o komplexnú tému, nakoľko úlohou týchto daní je regulovať spotrebu. Je neprijateľné, aby sa takéto návrhy prijímali bez riadneho pripomienkového konania a preto zneužívanie skráteného legislatívneho procesu považujeme za absolútne neprípustné.

TLAČOVÁ SPRÁVA Zväzu obchodu SR k schválenej novele zákona o potravinách

Bratislava, 26. mája 2022 - Zväz obchodu SR víta všetky zmeny v schválenej novele zákona o potravinách.

TLAČOVÁ SPRÁVA Zväzu obchodu SR

Bratislava, 08. februára 2022 –  Zväz obchodu SR a jeho členovia sú vážne znepokojení súčasným vývojom cien na trhu.

Vyhlásenie Zväzu obchodu SR k pripravovaným opatreniam v súvislosti s treťou vlnou pandémie COVID-19

Zväz obchodu SR víta navrhovanú zmenu Zákonníka práce, ako základný rámec, ktorý dáva možnosť zamestnávateľovi disponovať informáciami od svojich zamestnancov, či sú zaočkovaní, alebo nie, prípadne či ochorenie COVID 19 prekonali, aby mali zamestnávatelia možnosť efektívnejšie koordinovať interné opatrenia zamerané na ochranu zdravia svojich zamestnancov na pracovisku a zároveň zabezpečiť funkčný výkon svojej činnosti.