Stanovisko Zväzu obchodu SR k úprave nedeľného predaja

Zväz obchodu SR  (ZO SR) navrhuje nadviazať na doterajšiu legislatívu týkajúcu  sa otváracích hodín v maloobchodných prevádzkach počas sviatkov a rozšíriť ju aj na nedeľný predaj. Mnohé členské štáty EÚ už prijali a dlhodobo v praxi uplatňujú zákonné obmedzenia nedeľného predaja a ostatných dní pracovného pokoja. Výnimky sa týkajú zväčša menších obchodov s čerstvými potravinami alebo obchodných prevádzok na letiskách, staniciach, nemocniciach, benzínových čerpadlách a v turistických oblastiach.

Opatrenie Úradu verejného zdravotníctva SR pri uvoľňovaní reštrikcií - 2. fáza

Opatrenie ÚVZ SR, ktorým upravuje podmienky pri uvoľňovaní reštrikcií v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 od stredy 6. mája 2020.

Dôležité: Uvoľňovanie reštrikcií - otváranie obchodov a služieb od 6.5.2020

Ústredný krízový štáb SR a vláda SR včera rozhodli o ďalšom uvoľňovaní reštrikcií spojených s epidémiou COVID-19 od zajtra, t.j. stredy 6.5.2020. Podľa doterajších informácií sa ďalšie uvoľňovanie výrazne dotkne aj odvetvia obchodu.

Súrne a dôležité! Opatrenie ÚVZ - otvorenie prevádzok pre seniorov- zmena

Úrad verejného zdravotníctva SR a hlavný hygienik SR dnes (24.04.2020) vydal Opatrenie, ktorým sa umožňuje prevádzkam obchodu a služieb obsluhovať seniorov aj mimo vyhradeného času 9-11 v pondelok až piatok.

Dôležité! Opatrenie ÚVZ SR k postupnému uvoľňovaniu činnosti prevádzok - prvá fáza

Od 22.04.2020 od 06,00 h je umožnená činnosť niektorých maloobchodných prevádzok a prevádzok poskytujúcich služby.

Dôležité! Sumár opatrení pre podnikateľov na zmiernenie dopadov COVID-19

Informácie o opatreniach pre podnikateľov na zmiernenie dopadov pandémie COVID-19